KOMEN ZAIM

zaim yusoff: salam
zaim yusoff: mantap post 2nd latest tue(merujuk kepada post Kita dan Landskap Politik Negara)
zaim yusoff: aku suke
zaim yusoff: hehe
ariff: salam
ariff: member aku punya
ariff: aku copye je
ariff: dia kutuk aku di situ
zaim yusoff: yg mane ek
zaim yusoff: bagi balik link kat sini
zaim yusoff: sebenarnyer
zaim yusoff: aku sgt tak suke org ckap politik itu kotor
zaim yusoff: bukan politik itu kotor
zaim yusoff: tapi org politik yg kotor
zaim yusoff: politik itu tidak kotor
zaim yusoff: kerana politik semata2 adalah wadah
zaim yusoff: wadah itu umpama kapal
zaim yusoff: mu layar dia ke neraka, ke nerakalah kapal tu pergi
zaim yusoff: mu layar ke syurga, ke syurgalah dia pergi
zaim yusoff: jadi
zaim yusoff: beza muslim
zaim yusoff: dan kafir
zaim yusoff: adalah die ikut perintah Allah supaya selamatkan kapal tue dari belayar ke neraka
zaim yusoff: ke pelayaran menuju destinasi syurga
zaim yusoff: belum masuk, dah putus asa
zaim yusoff: aik....sudahkah kita lupada dengan sirah Rasulullah?
zaim yusoff: penat baginda dan sahabat tunjuk qudwah
zaim yusoff: pergi Madinah buat negara
zaim yusoff: hatta org Arab sudah ada negara kebanggaan sebelumnya yakni Mekah
zaim yusoff: kenapa?
zaim yusoff: strategi baginda selaku nakhoda; di masa depan mahu melayarkan kapal dari menuju destinasi neraka ke destinasi syurga
zaim yusoff: bangunlah pemikiran dan rasa hati kita,,,hai hati2 insan yg kerdil hina disisi Tuhan Yang Maha Kaya
zaim yusoff: terasa nak buat drama politik pulak
zaim yusoff:
ariff: haha
ariff: xleh masuk bgsawan
ariff: kontroversi
zaim yusoff: mereka bercakap tentang keris, kegagahan terselit pada sisip, masih molek dipandang cantik, meski hakikat garang bertempik
zaim yusoff: eh nak link post yg kutuk ko
ariff: yg ko baca tula
zaim yusoff: ?
zaim yusoff: owrgh
zaim yusoff: aku dah paham
zaim yusoff: tue bukan update ko kan?
zaim yusoff: i mean bukan ko tulis
zaim yusoff: tapi copy paste
zaim yusoff: amboi majelis2
zaim yusoff: his..his..his... (punye la nak cari rima)
zaim yusoff: haha
ariff: member aku uia yg tulis
ariff: yg dimaksudkan pljr di kyuem tu aku la
zaim yusoff: opss...
zaim yusoff: owh gitu ceritenyer
zaim yusoff: tak per yg bahagian atas tue pandangan aku
zaim yusoff: kite punyai pandangan masing2
zaim yusoff: meski begitu pastikan pandangan menguntungkan Islam jangan sesekali meruntuhkannya
zaim yusoff: pesanan buat diri aku terutamanya
ariff: kadg2 apabila kita duduk dlm suatu sistem yg setiap hari pemikiran kita ditusuk dengan suatu pkara,walaupun asalnya kita tidk mahu menerimanya akhirnya kita trima tnpa kita sdari
ariff: di situlah pentgnya pranan org yg duduk di luar sistem utk menegur
zaim yusoff: hmm..
zaim yusoff: biaselah strategi syaitan laknatullah
zaim yusoff: tidaklah kita sepatutnye hairan
zaim yusoff: siape yg duduk di luar sistem tue?
zaim yusoff: kritis sikit kawan
zaim yusoff: kritis sikit dalam menganalisis
zaim yusoff: insyaAllah semuenye kan manis
zaim yusoff: mane ada jalan dalam dunia nie tak der lubang ie puddle?
zaim yusoff: kita manusie bukan maksum
zaim yusoff: jadi mesti ade cacat cela
zaim yusoff: yg penting apa yg kita buat, bukan apa yang kita diam, tunggu dan lihat...
4 Responses
  1. c's radin Says:

    Salam..

    sebagai mangsa, apa kata kita saman aje penulis tsbt, aisehh, kaw2 aje lah kritikan tuh .. kedebuukkk.. kat kepala sndri..

    hrmm, btw, chat quote nih without editing ke? mcm skema aje lah kawan nih, eja pun boleh kata almost tanpa short form.. tahniah2..

    btw, nk kata psl ideal lifestyle, i hve been in Perth n Fremantle two days ago, mcm tak caya blh lah kata aussie nih ideal.. rsa mcm xnk blk pun ada. nih msia, blk2, front page metro.. anak derhaka.. penuh mslh.. aisehh..

    n wait for my entry for kembara aussie ek.. tq

    -daku perosak bahasa-


  2. ad Says:

    yup.chat ni qoute without editing. memang jarang nak jumpa orang yang macam ni. tapi, dia adalah zaim. seseorang yang sepatutnya anda kenal jika anda aktif dalam dunia perbahasan.

    By the way, he is in Aussie. and i hope to be there by next year InsyaAllah

    ~perosak bahasa juga~


  3. c's radin Says:

    uuuhh.. sygnya i'm no longer active.. maka, no wonder x kenal..huhu..

    ke nih zaim exmckk?? erk, klu yg tuh tau lah kot..

    btw, bgslah kalian blja di sana.. ambillah ilmu n pglmn di ngr org.. i've posted two entries about aussie.. do come n comment~

    -promote blog sndri.. hampeh-


  4. Za'im Yusoff Says:

    Salam ikhwan,

    Serahkan semua padaNya, tak gitu? Ana teringat pesanan rakan ana. Andai kita melihat kebaikan orang, katakanlah Alhamdulillah kerna Allah swt-lah yg memberi mata dan anggota membantu kita menikmati kebaikan itu. Walhasil, andai kita mampu berbuat kebaikan, katakanlah juga Alhamdulillah kerna dgn taufiq dan hidayahNya jualah kita bisa mmbuat kebaikan. Kerna itulah tiada ruang untuk riak, sum'ah mahupun takbur sombong. Nauzubillah. Biiznillah summa Alhamdulillah ;-)

    p/s : Aku melihat kebesaran dan ke"halim"anNya..Allahuakbar!